Galapagos okt 2017, ca 28/10-8/11

 

Arrangör av denna resa är det välrenomerade dykreseföretaget Scuba Travel . Huvuddelen består av en veckas dykning med den lyxiga liveabordbåten Galapagos Master under 30/10-5/11 2017. Nedanstående film ger en ganska bra bild av vad vi kan uppleva under denna resa, fast dykningen vid öarna Darwin och Wolf kommer nog bli något bättre. Det mesta i filmen är det högst sannolikt att vi kommer stöta på under våra dyk.

 

 

En av de absoluta höjdpunkterna under denna resa är dykningen vid öarna Darwin och Wolf. Där kan vi uppleva ett flertal hajarter.

 

 

De hajarter vi med största sannolikhet kommer att se är galapagoshaj, flerhorning hammarhaj, vitspetsad revhaj, gravida valhajshonor och silkeshaj. Silkeshajarna samlas gärna under båten och är väldigt oskygga och fotogena.

 

 

 

 

 

Tycker man att en vecka på Galapagos Master är för kort finns flera alternativ till förlängning. För att maximera behållningen av liveaboardresan går det utmärkt att stanna kvar på liveaboardbåten ytterligare en vecka. Som fotograf tar man oftast de absolut bästa bilderna när man återvänder till samma plats. För ambitiösa UV-fotografer är en andra vecka på båten därför en optimal variant. En annan uppskattad förlängning är inkastaden Machu Picchu i Peru.

 

 

Under vår liveaboardresa med Galapagos Master gör vi två landexkursioner. För den som vill uppleva mer av alla fantastiska djur som finns precis i strandkanten och på land erbjuds möjlighet att boka till extra landbaserade dagar på ön San Cristobal. Fyra exempel på djur du kan uppleva i strandkanten vid San Cristobal är havssköldpaddor, sjölejon, färglada röda strandkrabbor och de endemiska havsleguanerna som kan ses i filmerna nedan: 

 

 

 

För att du ska få ut mer av din resa till Galapagos kommer expeditionsledaren Anders Salesjö hålla ett antal kortare samlingar under resan. Dessa samlingar kommer beröra:

 

  • Revfiskar vid Galapagos
  • Hajar vid Galapagos
  • Galapagosöarnas olika delfiner
  • Sjölejon och andra säldjur
  • Havsköldpaddor
  • Havsleguanen och dess släktingar
  • Fotografernas bästa bilder från resan. 

 

Ytterligare information om resan finner du här hos Scuba Travel.

 

Mer detaljerad info om resan finner du i en utförlig PDF-fil som du kan tanka ner här.

 

Resans Facebook-grupp finner du här

 

Undrar du över något är du välkommen att kontakta Anders Salesjö på tel +46 702 383958 eller anders@undervattensbilder.se

 

Bokar resan gör du på tel +46 (0)301 22100. Du kan också maila in din bokning till info@scubatravel.se 

   

VÄLKOMMEN som resenär till Galapagos 2017!

 

Powered by Tervix Touch!