Marinbiologidagar hos Dyk-Leif, 9-13 juli 2017

 

 

Lyrtorsken och den vanliga torsken ska vi lära oss mer om under dessa temadagar i marinbiologi 

 

Detta är ingen kurs i marinbiologi utan fyra temadagar för dig som vill veta mer om vad du ser när du dyker. Arrangemanget genomförs hos Dyk-Leif i Hamburgsund. Under temadagarna kommer vi titta närmare på de organismer vi finner under våra dyk, såväl alger som ryggradslösa djur och fiskar. Istället för att försöka täcka in det mesta fokuserar vi främst på de djur och växter som vi hittar på Väderöarna under sommarhalvåret. Under dessa temadagar i marinbiologi ges stort utrymme för deltagarnas egna frågor. Nu har du verkligen chansen att få svar på dina undringar och funderingar om havets alla olika djur och växter.

 

Målgrupp:

Du behöver inte några som helst förkunskaper i biologi för att deltaga på dessa temadagar i marinbiologi, det är intresset som är väsentligt inte tidigare erfarenhet. Man kan se temadagarna som en introduktion innan man går en hel kurs eller som en fördjupning för dem som redan kan mycket om ämnet. Då det är de organismer vi finner och deltagarnas frågor som styr innehållet kommer innehållet passa för olika kunskapsnivåer. Temadagarna är öppna för alla som har ett giltigt dykcertifikat, oberoende av utbildningsorganisation och certifikatsnivå. Detta är dock ingen nybörjarkurs i dykning eller en avrostningskurs, om du skulle vara ringrostig. Du bör ha dina dykkunskaper så aktuella att du under ledning självständigt kan dyka tillsammans med en parkamrat. Temadagarna passar utmärkt för den som är intresserad av undervattensfotografi och vill lära sig mer om sina motiv. Du kan ha kameran med dig på alla dyk vi genomför och självklart kan du ta med tidigare tagna bilder på djur som du vill ha hjälp att identifiera. 

 

Tid och plats:

Temadagarna i marinbiologi kommer att hållas hos Dyk-Leif i Hamburgsund under sön till tor 9-13 juli 2017. Söndagen är endast ankomstdag och mån-tor är fulla dykdagar med inplanerade heldagsutfärder till Väderöarna, där vi gör två dyk per dag. Om det blåser för mycket för utfärd till Väderöarna så dyker vi helt enkelt inomskärs istället. Arrangemanget börjar med en ankomstfika på söndagen kl 18 och därefter har vi en gemensam bildvisning kl 19. 

  

Dagsprogram:

Efter en gemensam frukost lastar vi båtarna och åker ut för en heldagsutfärd till Väderöarna. Under dagens första dyk hjälps vi åt att samla in djur och växter som vi vill lära oss mer om. Efter dyket går vi gemensamt igenom det insamlade materialet och sedan släpper vi tillbaka djuren i havet igen. Sedan är det lunchpaus i solen på Bohusläns klippor för att därefter hoppa i vattnet på dagens andra dyk. Observera att det inte blir någon luftfyllning mellan de två dyken, så du måste ha med dig dubbla flaskpaket eller hyra in en extra flaska. Väl åter inne i land sköljer vi och tar hand om dykutrustningen. Innan kvällens gemensamma middag har vi sedan en daglig bildvisning med marinbiologiskt tema. Bildvisningarna under veckan kommer vara:

 

Arrangör:

Allt arrangemang kring kost, logi och dykning ansvarar Dyk-Leif för. Sammanhållande för temadagarna är marinbiologerna Anders Salesjö och Erika Norlinder. Anders jobbar till vardags med undervisning i marinbiologi, såväl på gymnasie- som universitetsnivå. Han är dessutom en av Sveriges absolut främsta undervattensfotografer. Teorigenomgångarna under eftermiddagarna kommer till stor del läggas upp kring egenhändigt tagna bilder. Även Erika jobbar och har jobbat mycket med undervisning i marinbiologi. Idag har hon en anställning för Uppsala universitet vid Klubbans biologiska station i Fiskebäckskil. Tidigare har hon under många år jobbat vid Göteborgs universitet där hon innehar en doktorstitel på havsborstmaskar. Under en av kvällarna kommer hon dela med sig av sina erfarenheter och upplevelser av dessa fascinerande vackra djur.

 

Anmälan:

Anmälan sker till Dyk-Leif på telefon +46 (0)525 33080 eller per mail till info@dykleif.se. Du reserverar din plats genom en förskottsbetalning på 1 000 kr till bankgironummer 5607-8645. Max antal deltagare är 24 personer. 

 

Pris:

Kostnaden för marinbiologidagarna är 4 500 kr. I denna avgift ingår fullpension med kost och logi hos Dyk-Leif, skaldjursafton, fyra heldagsutfärder till Väderöarna samt ett nattdyk inklusive luftfyllningar och ett fantastiskt trevligt umgänge. Anmälningsavgiften på 1 000 kr skall vara inbetald på bg 5607-8645 innan ankomst, resterande betalning sker med kort eller kontant vid avresa.  

 

Extra kvälls/nattdyk:

Två dyk om dagen plus ett nattdyk ingår i temadagarna. Om man så önskar kan man dessutom självständigt göra ytterligare landbaserade dyk efter dagens arrangemang. Kostnader för dessa extra luftfyllningar står du själv för. 

 

Facebookgrupp:

Här finner du marinbiologidagarnas Facebookgrupp: https://www.facebook.com/events/1718637801780275   

 

Kontakt:

Undrar du över något gällande temadagarnas innehåll är du välkommen att kontakta Anders Salesjö på anders@undervattensbilder.se eller per telefon på 0702-383958. Funderar du på något gällande kost, logi och dykning kontaktar du Dyk-Leif på telefon +46 (0)525 33080 eller per mail till info@dykleif.se.

 

VÄLKOMNA!

 

 

Powered by Tervix Touch!